joi, 31 mai 2012

CORNURI CU GEM

Pentru micul dejun pe langa o cana cu lapte caldut sau lapte cu cacao va recomand un croissant cu gem in stil romanesc.

Ingrediente:

Pentru aluat : 500 g faina alba, 2 oua, 50 g. drojdie, 100 g. margarina, 100 g. zahar, 200 ml. lapte, sare un varf de lingurita.


Mod de preparare:

Topim margarina intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce margarina s-a topit, o luam de pe foc, adaugam zaharul si amestecam bine. In alta cratita batem ouale, drojdia si sarea. Amestecam bine drojdia cu ouale, sa nu fie cocoloase. Adaugam margarina si zaharul la amestecul de oua si drojdie, amestecam bine. La compozitia anterioara adaugam laptele, omogenizam compozitia. Adaugam faina si framantam un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini. Acoperim aluatul cu o folie si lasam la cald aproximativ 30-60 min, pana se ridica bine.


Impartim aluatul in 6. Formam bile. Fiecare bila se intinde in forma de cerc si se taie in 8 bucati. La marginea fiecarei fasii de aluat punem umplutura pentru cornuri, putem pune gem (sa nu fie lichid) sau orice umplutura preferata. Rulam cornurile. Cornurile se aranjeaza in tava si se lasa sa creasca aprox. 30 min. Dupa ce au crescut, cornurile se ung cu ou, folositi o pensula. Se dau la cuptor. Se lasa la cuptor pana se rumenesc. Imediat ce sunt fierbinti, ungem cornurile cu o compozitie de zahar preparata astfel: 3 linguri de zahar se dizolva cu 1 lingurita de apa. Zaharul trebuie sa fie umed dar sa nu se dizolve.

Cu o pensula se ung cornurile fierbinti cu zaharul umed.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu