joi, 17 septembrie 2009

ARDEIUTI MURATI

Anul trecut am pus ardei iuti la murat si am pus cam multi. Anul acesta desi am spus ca nu voi mai pune nu am rezistat tentatiei de-a aranja un mic borcanel cu "recolta" de pe balcon. Fiindca ardeiutii nu umpleau borcanelul si, in acelasi timp, puneam fasole verde in congelator pentru iarna am adaugat din aceasta impreuna cu niste morcovi, si gata, am pus otetul rece si capacul.
Asa ca, zilele trecute, mi-am propus sa asez totusi un kg de ardeiuti la murat.

Ingrediente:

1 kg ardei iuti, 1/2 kg fasole verde (galbena si rotunda), 200 g morcovi, 5 foi de dafin mari, boabe de piper negru, boabe de mustar, 1 l otet, 1/2 l apa.

Mod de preparare:

Spalam ardeiutii, curatam si spalam fasolea, taiem morcovii pe lung si le aranjam in borcane. Separat fierbem apa si otetul cca. 2 min. la care adaugam foile de dafin si cateva boabe de piper si de mustar. Cand s-a racit punem in borcane.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu