joi, 28 iulie 2011

MINIPIZZA IMPACHETATA

Va propun un fel de pizza sub forma unor cornuri. Se pot servi in drumetii, calatorii sau la locul de munca. Sunt foarte bune calde, dar se pot manca si reci.

Ingrediente:

Pentru aluat: 300 g faina,1 cana lapte,un praf de sare,1 cubulet drojdie (sau un plic uscata),1 ou.
Pentru umplutura: 150 g sunca de curcan, 250 g salam picant, 150 g masline picante,250 g cascaval, 150 g porumb dulce, 1 ceapa, ketchup, oregano, piper, condimente pentru pizza.
Pentru uns: 1 ou.

Mod de preparare:

Cascavalul se da pe razatoare, maslinele se taie feliute, salamul si sunca de curcan se taie si ele bucatele, iar ceapa se toaca marunt.


Drojdia o dizolvam in 3 linguri de lapte caldut. Cand s-a dizolvat adaugam si 3 linguri de faina. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Se pune faina intr-un castron se adauga maiaua, oul, un praf de sare si laptele. Se framanta si rezulta un aluat lipicios. Se mai tine la crescut o ora.
Se pune faina pe masa de lucru si se framanta putin. Coca va deveni elastica. Se intinde o foaie si se taie rondele cu un pahar.

Pe fiecare jumatate de cerc se unge ketchup, se pune umplutura si se presara cascaval. Se impacheteaza si se unge fiecare cu ou batut, se presara cascaval si deasupra si se da la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu