joi, 20 octombrie 2011

PRAJITURA CU DOVLEAC

Daca tot se apropie ziua de Halloween m-am gandit sa fac o prajitura cu dovleac sa fiu in ton cu aceasta sarbatoare imprumutata. Din pacate n-am reusit sa salvez bostanul, dar o sa incerc cu proxima ocazie.

Ingrediente:

Pentru aluat: 600 g faina, 200 g untura (sau 250 g margarina), 2 linguri de zahar, 1 lingurita bicarbonat, un praf de sare,1 galbenus de ou, esenta de vanilie, lamaie rasa, lapte (apa sau smantana).
Pentru umplutura: 1 dovleac pentru placinta, zahar, scortisoara.

Mod de preparare:

Se freaca faina cu untura un aluat faramicios (vezi prima poza). Se face un cuib in mijloc si se pune zaharul, sarea, coaja de lamaie, esenta de vanilie si bicarbonatul care se stampara cu putin otet. Se pune apa sau laptele “cat cuprinde” si framantam aluatul.
Impartim aluatul in doua.

Radem dovleacul si-l punem la foc cu putin ulei si putina apa (s-ar putea sa mai lase el) si-l calim. Il acoperim cu un capac si-l lasam la foc mic amestecand sa nu se prinda. Il lasam sa se raceasca intr-o strecuratoare. Daca este prea apos adaugati gris.

Intindem prima foaie, o punem in tava, presarem gris si punem dovleacul ras amestecat cu zahar si scortisoara (dupa gust) peste care intindem a doua foaie. Intepam prajitura cu o furculita din loc in loc. Se da la cuptor pana-si schimba culoarea.

Se serveste rece si pudrata cu zahar.


Un comentariu: