luni, 30 ianuarie 2012

COVRIGEI BUNICEI

Iarna asta se poarta covrigii. Fie ca se servesc cu iaurt, fie cu Becel, acesti covrigi te scot din impas la vreme de masa (mic dejun, gustare intre mese sau cina). Deci, sa ne apucam de treaba.



Ingrediente:

Pentru aluat: 350 g faina, 25 g drojdie, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare mare, 100 ml apa calduta, 4 linguri ulei, ½ lingurita chimen macinat, 75 ml lapte.
Pentru uns: 1 galbenus, cascaval ras, chimen.

Mod de preparare:

Punem drojdia si zaharul intr-un castronel, le dizolvam in apa calduta. Lasam castronelul 15 min. acoperit, la loc caldut. Intr-un castron amestecam faina cu maiaua, sarea, laptele, chimenul macinat si uleiul. Le framantam bine pana se dezlipeste aluatul de pe peretii vasului. Daca mai este nevoie mai adaugam apa sau faina. Acoperim vasul si lasam la crescut 1 ora intr-un loc cald.

Impartim aluatul in 8 parti egale, rulam fiecare bucata si rasucim un covrig. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu galbenusul batut si presarem cascavalul ras si chimenul.

Se coc circa 15 min. in cuptorul bine incins, pana cand devin aurii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu